Parhaat pitseriat – Helsinki, Tampere ja Turku

Suomessa syödään tunnetusti niin paljon pitsaa, että sitä syyttää yhdeksi Suomen kansallisruoiksi. Pitsan laatu on puhututtanut viime vuosina paljon, sillä laatu heittelee hyvin paljon eri pitsapaikkojen välillä. Jokainen hyvän ruoan rakastaja tietää kuitenkin, miltä aito italialainen pitsa maistuu. Valintaa helpottaakseen on alle listattu Suomen parhaimpia pitserioita, joiden ruoan laatuun ja herkulliseen makuun voi luottaa joka ikinen kerta.

Helsingissä on sijaitsee paljon hyviä pitseroita, joista parhaimmat paljastetaan alla.

Ravintola Rivoletto on yksi vanhimpia suomalaisia pitserioita, joka on alusta lähtien sijainnut Helsingin Albertinkadulla. Kyseessä on klassinen ravintola, jonka pitsoissa maistuu herkullisen maun lisäksi perinteet ja rakkaus. Rivoleton pitsat eivät petä koskaan, sillä ne on valmistettu mahdollisimman tuoreista raaka-aineista.

Ravintola Zio Pepe on viihtyisä kortteliravintola Lapinlahdenkadulla, joka on sijainnut samalla paikalla jo yli parikymmentä vuotta. Ravintolan kokit ovat kaikki italiasta, ja osaavat valmistaa autenttista pitsaa. Ravintolan sisustus on jokin aika sitten täysin uudistettu, ja se on tunnelmaltaan erittäin kotoisa ja intiimi. Paikan omistaja Pepe on paikan sielu, ja aina valmis palvelemaan asiakkaittaan täydellä sydämellä.

Ruusulankadulla sijaitseva ravintola Villetta on yksi Helsingin vanhimmista italialaisista pitserioista, eikä ihme! Ravintola on miltei aina täynnä ja palvelu on hyvin ystävällistä. Ravintolan italialaiset kokit ovat paistaneet pitsoja vuosikymmeniä, eikä siis ihme, että se on hyvin suosittu. Pitsat ovat laatuunsa nähden hyvin edullisia, minkä lisäksi ravintolassa vallitsee aina mutkaton meininki.

Mikäli Villetta on täpötäysi, voi pitsan ystävä koittaa onneaan myös Linko PizzaBarissa, joka on suomalaisten ystävysten perustama mutkaton ruokapaikka, jossa saa herkullista pitsaa myös pitkälle yöhön.

Kaikki, jotka nauttivat pitsansa öiseen aikaan ovat varmasti tutustuneet legendaariseen Manalaan, joka sijaitsee Dagmarinkadulla. Keittiöstä saa kaikenlaista muutakin murkinaa, jonka lisäksi ravintolan yhteydessä on miellyttävä baari.

Ravintola Siilinpesä on yksi idän ihme, jonka erikoisuuksiin kuulu sukupitsa, joka on ilmeisesti Suomen kallein pitsa. Siitä riittää syötävää usealle hengelle, joten se kuuluukin ”kerran elämässä” kokemuksiin.

Uusin tulokas Helsingin pitsamaailmassa on Via Tribunali, ja se avattiin vasta 2017. Ravintolan erikoisuus on siinä, että paikassa valmistetaan aitoa napolilaista pitsaa, mistä on olemassa myös virallinen sertifikaatti. Mikäli ruokailija haluaa kokea mahdollisimman autenttisen pitsakokemuksen, on Via Tribunali aina varma valinta. Monessa eri arvostelussa Via Tribunali on saanut korkeimmat pisteet, ja joku voi väittää sieltä löytyvän Suomen parhaat pitsat. Ne eivät pursuile täytteitä, vaan koostuvat muutamasta yksinkertaisesta, mutta hyvin laadukkaasta aineksesta.

Putte’s Bar and Pizza on myös uusi tulokas helsinkiläisessä pitsamaailmassa. Ravintola on erityisen suosittu nuorten ja trendikkäiden kaupunkilaisten keskuudesta ja sitä voidaan pitää lähinnä modernina ravintolana kuin varsinaisena perinteisenä pizzeriana. Tästä huolimatta kuuluvat sen pitsat kaupungin parhaimpiin.

Tampereen ainoa ja paras pizzeria on Napoli

Napoli on Tampereen vanhin ja Suomen yksi vanhimpia pizzerioita. Ravintolan käsittämättömästä suosiosta kertoo se, että siellä on miltei aina jono. Ravintolan menu on kenties Euroopan laajin, sillä valikoimassa on miltei sata erilaista pitsaa. Hinta-laatusuhde on tässä paikassa erittäin kohdallaan, minkä lisäksi ravintolassa on maittava salaattipöytä. Vanha sanonta kuuluu, että ”Tampereelta on vain yksi pitseria”, ja se viittaa juuri Napoliin.

Myös Turusta löytyy hyviä pitsapaikkoja!

Suomen kuuluisimpiin pitsaravintoloihin kuuluu Denis Rafkinin perustama pizzeria Denis, joka on levinnyt myös muutamaan muuhun Suomen kaupunkiin. Denis oli ensimmäinen turkulainen pitseria, ja yhä tänäkin päivänä, sieltä saa kaupungin parhaimmat pitsat. Mikäli ruokailija arvostaa perinteitä ja puhtaita raaka-aineita, kannattaa Deniksen pitsat kokea.

Mikäli ruokailija kaipaa hieman juhlavampaa ruokapaikkaa, josta saa hyvää pitsaa, kannattaa katseet kääntää Stårlaminkadulla sijaitsevaan Ravintola Pippurimyllyyn. Ravintolan sisustus on vertaansa vailla, ja sopii hienostuneemmallekin ruokaväelle.